Általános információ Eu munkavállalóknak

Üzleti kultúra

Bármennyire is szakszerű egy holland és egy magyar cég kapcsolata, cégkultúrájuk sokban különbözik egymástól.

A holland cégpartner mindig következményesen dolgozik. Először is minden résztvevőt egyenértékű félként kezel .Másodszor célja az összes fél kompromisszumra hozása .A magyar cégkultúra ennek teljesen az ellentétében áll. A magyar munkavállalók megszokták, hogy a kiadott munkát teljesíteni kell megszabott időn és paramétereken keresztül. A munkavállalónak egyértelmüen a fönöknek kell lennie.

A magyar munkavállalók jobban elfogadják az utasításokat. A terület amelyben ezek a dolgok megmutatkoznak az a magyar bürokrácia amelyet egyetlen cég sem kerülhet el. A bürokrácia a kommunista Magyarország maradványa napjainkban.

Szociális zónák  
A fizikai távolságot két ember között a szociális státusz valamint az életkor határozza meg. Ez mellett kultúra kérdése is. A szociális zónák területén a magyarok a távolságtartó hollandok és a közelséget kedvelő olaszok közt vannak. Ez azt jelenti hogy két holland távolságtartóbban viselkedik egymással mint két magyar de  nem annyira ahogyan két olasz származású tenné.

Érintés
Az fizikai érintés területéröl ugyanezt tudjuk elmondani. Ez azt jelenti hogy a magyarok gyorsabban adnak egy amerikai ölelést mint a hollandok, ahol a fizikai távolságtartás a megszokott. Ugyanez érvényes a férfi és nő közötti kapcsolatról is.

Család 
Magyarországon a család mindenek felett áll. Ezért is fontos hogy ünnepnapokra a magyarok saját otthonukban tudjanak ünnepelni. Azáltal hogy hollandiabban dolgoznak segítséget tudnak nyújtani családjuknak. Mivel ez nagyon fontos  nekik, mindent megtesznek azért hogy munkájuk hosszú tavú munka maradjon.

Tulajdonságok 
A magyar munkavállalókhoz több türelem kell. Bizalmukat fel kell építeni. Ha bizalmukat megnyerjük nagyok lojálisak a munkaadó cégükkel szemben.  A magyaroknak emocionális kapcsolatuk van az anyanyelvükkel. A magyar nyelvnek nagy szimbolikus érteke van  és identitás hordozó. Ezért is fontos egy magyar nyelven beszelő kapcsolattartó. Félreértések elkerülése valamint előbukkanó problémák gyors kezelésére szükség van egy anyanyelven beszelő kapcsolattartóra. Egyrészt a  magyarok nagyon visszatartóak  másrészt kimutatják erős érzelmeiket. Magyar ember tüzesen szeret és tüzesen nyilvánítja ki ellenszenvét. 
Szenvedélyes kapcsolatot ápolnak zeneszerzőikkel és íróikkal.
A magyar emberek meleg szívű emberek. Ha valaki elnyeri bizalmukat sokat tesznek az illetőért. Mivel büszke emberek vendégszeretetükben is többet adnak mint amit kapnak.

 

Érdeklödni szeretne?

Kíváncsi a lehetóségeire? Kernének adja meg elérhetöségeit, adatait és mi felvesszük Önnel a kapcsolatot.